Αρχική Χάρτης Πλοήγησης Αναζήτηση
 

 

Χθες (Παρασκευή 18.9.09) ο υποψήφιος Βουλευτής κ. Νίκος Σηφουνάκης, συμμετέχοντας στο κλιμάκιο της Ν.Ε. επισκέφθηκε τα χωριά Μεσότοπο, Ερεσό, Σίγρι και Άγρα. Στις συζητήσεις που είχε, κυριάρχησαν τα εύλογα παράπονα των πολιτών για το όργιο προσλήψεων και άλλων χαριστικών και ψηφοθηρικών πράξεων  της Διοίκησης, μεσούσης μάλιστα της προεκλογικής περιόδου. «Ενώ η ανεργία στην χώρα μας τρέχει με ποσοστό 10% το οποίο για τους νέους αγγίζει το 20%,» επεσήμανε ο κ. Σηφουνάκης, «η Κυβέρνηση της Ν.Δ. έχει αποδυθεί σε μια ύστατη προσπάθεια ψηφοθηρίας, για να εξυπηρετηθούν «κολλητοί και ημέτεροι». Πριν μερικές ημέρες μόλις, δεκάδες προσλήψεις έγιναν στο Τραμ και στο Μετρό της Αθήνας, ενώ τα συμφωνητικά  stage σε φορείς του Δημοσίου και της Τοπικής Αυτοδιοίκησης είναι χιλιάδες. Μάλιστα οι επιλογές για τα προγράμματα stage γίνονται όχι με κριτήρια υπηρεσιακών αναγκών, αλλά επιλεκτικά βάση της πίεσης των κομματαρχών. Υπάρχουν Υπηρεσίες που οι προσλαμβανόμενοι με τα stage δεν έχουν ούτε καρέκλες να καθίσουν. Χαρακτηριστικό παράδειγμα ανέφερε ο κ. Σηφουνάκης το Νοσοκομείο Μυτιλήνης, όπου οι εργαζόμενοι με συμφωνητικά stage πλησιάζουν τους 50, πολλοί απ τους οποίους προσλήφθηκαν μόλις προχθές!
Ανέφερε ακόμη ότι ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, έχει διαβεβαιώσει ρητά και κατηγορηματικά ότι θα σταματήσει η μάστιγα της ομηρίας νέων ανθρώπων με stage στον δημόσιο τομέα και ότι προφανώς όσοι έχουν ήδη τοποθετηθεί θα ολοκληρώσουν το πρόγραμμα στο οποίο έχουν ενταχθεί.

Αναφερόμενος στα τοπικά ζητήματα ο κ. Σηφουνάκης επεσήμανε την ολιγωρία των Κυβερνήσεων της Ν.Δ., που έξη σχεδόν χρόνια δεν έπραξαν το παραμικρό για το λιμάνι του Σιγρίου. Διαβεβαίωσε ότι όταν το ΠΑΣΟΚ κερδίσει τις εκλογές το Λιμάνι Σιγρίου, όπως και ο οδικός άξονας Καλλονής- Σίγρι είναι πλέον ώριμα έργα και θα είναι στις άμεσες προτεραιότητες της νέας Κυβέρνησης. Μίλησε για την ανάγκη κατασκευής ενός σύγχρονου λιμανιού, που θα εναρμονίζεται με το περιβάλλον, ικανό να λειτουργήσει ως η «Δυτική πύλη» της Λέσβου, που θα συντομεύσει κατά πολύ το ταξίδι στην ηπειρωτική Ελλάδα.

                                     ……………………………